Sy en alpelue (trinn for trinn forklaring)

Denne søte alpeluen har datteren min i flere farger. Den er veldig enkel å sy, så den passer for alle uansett tidligere sykunnskaper. Jeg pleier å sy i fleece stoff. Du kan applikere på så mange detaljer som du vil, favoritten min er et lite silkebånd og en sløyfe!  ♥Du trenger:

- tøyelig metermål og linjal
- litt fleece stoff
- sytråd i samme farge som stoffet
- stoppenål og litt bomullsgarn
- sikkerhetsnål og buksestrikk


Høyden av luen skal være 30 cm (uansett hodeomkrets på barnet). Mål omkretsen av barnets hode og legg til 15 cm. Er omkretsen for eksempel 45 cm, blir det 45 cm + 15 cm = 60 cm. Du trenger i dette tilfellet et stoffstykke som måler 60 cm x 30 cm. Pass på at du klipper stoffet slik at luen blir tøyelig i bredden og ikke i høyden.

Brett stoffstykket i to med retten inn. Fest med knappenåler langs kortsiden.
Sy en rett søm der du har satt knappenåler. Husk å ta ut nålene underveis.

Brett en dobbel kant i den ene siden av stoffet. Fest med knappenåler. Pass på at kanten måler ca. 1 cm slik at det blir plass til strikken.
Sy en rett søm der du har satt knappenåler. La det være igjen en åpning på 1 cm til strikken.
Fest sikkerhetsnålen i strikken og trekk den inn i sømåpningen. Hold igjen den andre enden av strikken. Skyv sikkerhetsnålen rundt til du er tilbake til åpningen. Ta av sikkerhetsnålen og sy strikken sammen i enden for hånd. Sy i tillegg et par sting for å lukke åpningen.
Vreng luen slik at vrangen kommer ut. Sy tråklesting med stoppenålen og bomullsgarnet i den andre enden av luen. Snurp sammen og knyt godt. Vreng luen. Da var du ferdig med alpeluen! Sy gjerne fast en sløyfe, et silkebånd, paljetter, strass-steiner eller annen stash!  ♥