Sy en liten alvelue (gratis mønster)

Hei igjen! Jeg lagde alveluer til alle de små (og noen store, hihi) medlemmene av familien til jul. De ble veldig populære, så jeg tenkte at det kanskje er noen som har lyst til å lage det selv..? Her kommer ihvertfall en trinn-for-trinn fremgangsmåte for hvordan du kan lage det (selv om du ikke har noe særlig syerfaring). Du finner også oppskriften (sammen med mange andre) i boka mi.

 


Dette trenger du:

- Litt fleecestoff (feks et gammelt fleeceteppe)
- Sytråd i samme farge som stoffet
- En liten bjelle
Print ut mønsteret. En rute skal tilsvare 1 cm. Klipp ut.


Legg mønsteret på stoffet, og fest det med knappenåler. Legg stoffet slik at det er tøyelig i bredden på luen. Du skal klippe fire deler, to til innerluen og to til ytterluen. Har du en god saks, kan du legge stoffet dobbelt, rette mot rette, og klippe ut to og to deler samtidig. Du behøver ikke å tenke på sømmonn, det er allerede inkludert i mønsteret.
Legg to av delene med retten mot hverandre. Monter dem sammen med knappenåler hele veien, bortsett fra åpningen i luen.


Sy en rett søm der du har festet knappenåler. Husk å ta ut nålene underveis. Gjør det samme med de to andre delene.Vreng den ene luen slik at retten kommer ut. Plasser denne luen over den andre. Bruk gjerne en blyant til å presse toppen av luen helt inn i den vrengte luen. På denne måten kommer du bedre til og unngår klumper. Klipp stoffet jevnt ved åpningen.


Brett kanten på den ytre og indre luen inn mot hverandre, og fest med knappenåler.

Lag en rett søm der du har festet knappenålene. 

Sy til slutt bjellen fast for hånd.
Lykke til! Håper luen faller i smak hos den lille! ♥