Sy leggvarmere (trinn for trinn forklaring)

Det er sikkert flere av dere som har en datter som elsker å gå i kjole året rundt. Da er det veldig greit å kunne sy leggvarmere i ulike farger og størrelser! ♥ Disse søte leggvarmerne finner du i boken min (Syglede for mor og barn), men i dag vil jeg også dele hvordan du gjør det her på bloggen.

Du trenger:

- mønsterark og linjal
- stoff i ønsket kvalitet feks. fleece, ull, ribbestrikk
  (barn: ca. 50 cm x 50 cm, voksen: ca. 80 cm x 80 cm)
- evt. annet stoff til pynt
- sytråd i samme farge som stoffet.

 

Slik lager du mønsteret

Tegn et rektangel som måler 25 cm x 50 cm på mønsterarket. Ønsker du å lage tilsvarende leggvarmere til en voksen, tegner du et rektangel som måler 40 cm x 80 cm.

 

Slik klipper du stoffet

Legg mønsteret på stoffet, og fest det med knappenåler. Legg gjerne stoffet dobbelt før du klipper og bruk en god saks. Sømmonn er allerende inkludert i mønsteret. Pass på at mønsteret ligger slik at leggvarmerne blir tøyelige i bredden, ikke i lengden. Det kan du sjekke ved å dra litt i stoffet. Den veien stoffet gir etter skal samsvare med kortsiden av rektangelet. Klipp ut slik at du sitter igjen med to like deler.

Slik syr du

Brett stoffet på langs med retten inn. Fest knappenåler langs hele kanten. Gjør det samme med den andre leggvarmeren.
Sy en rett søm der du har satt knappenåler. Husk å ta ut nålene underveis.
Vreng leggvarmeren slik at halvparten blir liggende med retten ut, og den andre halvparten forblir inne i leggvarmeren. Gjør det samme med den andre leggvarmeren.
Fest endene med knappenåler.
Sy en rett søm der du har satt knappenåler.

Dra litt i stoffet slik at den siste sømmen blir liggende inne i leggvarmerne. Lykke til!