DIY silkeblomster (trinn for trinn)

Endelig kommer som lovet en trinn for trinn forklaring på hvordan du lager silkeblomstene jeg har fått dilla på! ♥Dette trenger du:

- en limpistol
- et sterinlys
- en saks
- litt stoff (underskjørtstoff, silkestoff, chiffon el.)
- noen perler/strass/annen pynt
- litt filtstoff og en sikkerhetsnål (dersom du vil lage en brosje)

Klipp ut noen sirkler av silkestoffet. Lag noen små sirkler (ca 4 cm i diameter), og noen litt større (5-6 cm i diameter). Størrelsen avhenger av hvor stor blomst du vil ha. Det samme gjelder antallet, jo flere sirkler desto større blir blomsten. Klipp av den nederste delen av sirklene (se på bildet). Tenn på sterinlyset. Nå skal du varme opp kanten langs sirklene slik at stoffet ikke rakner (du behøver ikke å gjøre dette på den rette kanten, bare langs buen på sirklene). Samtidig gjør varmen at stoffet trekker seg innover, slik at du får en "roseblad"-effekt over sirklene. Her er det viktig å være rask, så du ikke brenner deg! :0) Når du har gjort dette med alle sirklene, så setter du i limpistolen.
Start med et "roseblad". Brett den på midten, og legg den ene delen over den andre (husk at den glatte siden av stoffet skal synes hele tiden, og ikke baksiden). Fest sammen med lim fra limpistolen. Dette blir knoppen på rosen. Finn fram et nytt roseblad. Plasser knoppen inne i roseblad nummer to. Fest med litt lim. Plasser neste roseblad slik at den overlapper det siste rosebladet noe. Lim fast den ene enden, la den tørke. Fest deretter den andre enden også. Fortsett på samme måten rundt rosen. Etterhvert som rosen blir større, kan du gå over til de større rosebladene du har laget i stand.
Når du føler at rosen har blitt stor nok, har tiden kommet til å lage et feste. Klipp ut en sirkel av filt. Fest en sikkerhetsnål i filtbiten. Plasser filtbiten (med sikkerhetsnålen) på baksiden av rosen. Fest med limpistolen. Pynt gjerne den ferdige rosen med noen perler eller strass-steiner! Du kan bruke rosen som en brosje, eller du kan feste den på et perlearmbånd eller en spenne. Synes du blomsten i seg selv blir for tam kan du gjerne pynte med litt blonder, silkebånd eller sløyfer. Lykke til! ♥