Sy en muffe {trinn for trinn forklaring}

Denne søte muffen er forholdsvis enkel å sy. Du kan gjerne sy en matchende til deg selv også (selv om det kanskje ikke er så enkelt å bruke om man har små barn (!), men veldig lekkert!). Klikk her for å se bilde. Om du har lyst til å sy en muffe til en liten prinsesse, kan du klikke deg videre for en trinn for trinn forklaring  ♥


Du trenger
ü    Mønsterark og linjal
ü    Pelsstoff (barn: 10 cm x 28 cm, voksen: 34 cm x 40 cm)
ü    Fleece stoff (barn: 10 cm x 20 cm, voksen: 20 cm x 40 cm)
ü    Sytråd i samme farge som stoffet
ü    1m silkebånd

Tegn et rektangel (A) som måler 10 cm x 28 cm på et mønsterark (til en voksen: 20 cm x 40 cm). Dette er mønsteret til det stoffet du ønsker foran på muffen. Klipp ut. Tegn et rektangel (B) som måler 24 cm x 28 cm (til en voksen: 34 cm x 40 cm). Dette er mønsteret til det stoffet du ønsker inne i og på sidene av muffen. Klipp ut. (Du kan eventuelt droppe dette trinnet og klippe direkte i stoffet dersom du ønsker det, men samtidig kan det være greit å ha mønsteret liggende dersom du vil lage flere senere). 

Ønsker du samme stoffet på hele muffen (for eksempel bare pusestoff), tegner du isteden opp et rektangel som måler 34 cm x 28 cm (til en voksen: 54 cm x 40 cm). Klipp ut. Til dette trenger du mer pelsstoff enn det som står innledningsvis. 

Legg mønster A over det stoffet som skal være foran på muffen. Fest det med knappenåler, og klipp ut. Plasser mønster B over det stoffet som skal være inne i muffen, og fest det med knappenåler. Klipp ut. Du behøver ikke å tenke på trådretningen.

Plasser stoffstykkene med retten mot hverandre. Langsiden av stoffstykke A skal nå ligge langs kortsiden av stoffstykke B. Fest med knappenåler.

Sy en rett søm der du har satt knappenåler.

Brett stoffstykket på midten med retten inn. Fest med knappenåler langs kortsiden som ikke er brettet. Sy en rett søm der du har satt knappenåler. ¨

Vreng stoffstykke slik at rettsiden kommer ut. Brett muffen dobbelt, med fleecestoffet inn. Fest med knappenåler langs den siden som ikke er brettet. Sy en rett søm der du har satt knappenåler. Sy forsiktig siden det er mye stoff du skal over. Blir det for vanskelig for maskinen kan du eventuelt sy denne sømmen for hånd. Vreng muffen.

Syr du til et barn kan du trekke et silkebånd gjennom muffen og knyte en sløyfe. På denne måten kan barnet ha muffen rundt halsen, og mister den ikke. Vil du ikke at sløyfen skal synes, kan du gjemme den inne i muffen.

Lykke til!  ♥