Sy en snurpelue {trinn for trinn forklaring}

Jeg synes denne skjønne fotomodellen virkelig kler lua (og resten av klærne) jeg sydde! Han er bare til å spise opp!  Luen kan også brukes som hals, om du ikke snurper den sammen. Det er forresten min fantastiske tvillingsøster som har knipset bildene! Klikk deg videre for å se hvordan du går frem for å sy luen selv. Lykke til! 

Du trenger
ü    Mønsterark (dette trenger du dersom du ønsker å lage flere luer, hvis ikke kan du bare klippe direkte i stoffet. Du kan bruke gavepapir eller smørpapir om du ikke har mønsterark)
ü    Tøyelig metermål
ü    Fleece stoff i to ulike farger
ü    Sytråd i samme farge som stoffet
ü    Sikkerhetsnål, snor og snorstopper

Mål barnets hodeomkrets, og legg til 10 cm. Er hodeomkretsen for eksempel 45 cm, blir det 45 cm + 10 cm = 55 cm. Du skal i dette tilfellet tegne et rektangel som måler 55 cm x 25 cm på mønsterarket (mønster A). Høyden er den samme (25 cm) uansett hodeomkrets. Klipp ut mønsteret. Tegn ett nytt rektangel. Bredden skal være det samme som på mønster A – 5 cm. Høyden skal være 10 cm. Du skal i dette tilfellet, hvor barnets hodeomkrets er 45 cm, tegne et rektangel som måler 50 x 10 cm (mønster B).

Legg mønster A over stoffet. Fest det med knappenåler. Legg stoffet slik at luen blir tøyelig i bredden og ikke i høyden. Klipp ut. Gjør det samme med mønster B  (dette skal bli den nedre kanten på luen).

Brett begge stoffstykkene på midten med retten inn. Fest med knappenåler langs kortsidene som ikke er brettet. Sy  en rett søm der du har satt knappenåler. 

Brett stoffstykke B på langs, med vrangen inn. Fest med knappenåler. Plasser stoffstykke A inne i stoffstykke B, slik at knappenålene på del B ligger mot den nedre kanten på del A. Flytt knappenålene i stoffstykke B slik at begge stoffstykkene sitter sammen

Sy en rett søm der du har satt knappenåler. 

Brett den øvre kanten av luen dobbelt. Fest med knappenåler, og sy en rett søm (la det være igjen enn liten åpning til å trekke inn snoren). Fest sikkerhetsnålen i snoren, og trekk den inn i åpningen. Hold igjen den andre enden av snoren. Skyv sikkerhetsnålen rundt til du er tilbake til åpningen. Ta av sikkerhetsnålen, sett på "stopperen" og knyt snorendene sammen. Ta-daa!