Heklet ugle (trinn for trinn)

Håper du har hatt en kjempefin helg! I dag kommer som lovet en trinn for trinn fremgangsmåte på hvordan du hekler en morsom ugle! :0) Da jeg endelig innså at jeg bare måtte ha en interiør-ugle og la ut et bilde, fikk jeg spørsmål om å dele mønsteret.  Så her kommer mønster på den store uglen! (legger ut møster på den lille i et annet innlegg). Lykke til! ♥Jeg brukte DROPS Muskat (bomullsgarn) i farger som jeg syntes passet til mitt interiør (men her er det jo bare å bruke de fargene du liker best!). Jeg brukte 3 forskjellige farger (du trenger to garnnøster til kroppen, og bare litt garnrester til øynene og nebbet).


Kroppen (hvitt gran)

Start med å lage hodet. Hekl 40 luftmasker. Fest den siste masken i den første, slik at det danner en sirkel. Hekl to luftmasker (slik at det blir en stav), og fortsett med staver rundt hele veien (slik at du sitter igjen med 40 staver). Hekl runde nr. 2., 3, 4, 5 og 6 uten å øke antall masker. Nå har du kommet så lagt at du skal lage ørene. Hekl 20 staver, og fest deretter tråden i den første staven, slik at du deler hodet i to. Hekl to luftmasker, og fortsett med staver hele veien rundt. Gjør det samme i neste runde. Deretter hekler du en staver i annenhver maske. Gjør det samme i den siste runden. Lag det andre øret på den samme måten (for å starte fester du tråden i en maske i "hodet" ved siden av det første øret).

For å lage kroppen, hekler du i den nedre delen av hodet (du hekler stavene direkte i "halsen" på ugla). Hekl to staver i hver maske hele veien rundt. I de neste 12 rundene hekler du en stav i hver maske (uten å øke antall masker). I runde nr. 14 hopper du over en maske mellom hver stav, slik at du sitter igjen med halvparten så mange staver.   Gjør det samme i de neste rundene til du ferdig. Fyll kroppen med dacron-vatt underveis. Klipp av tråden, og fest den.


Øynene

Pupillen (grått garn): For å lage øynene hekler du 5 luftmasker. Fest den siste masken i den første, så du sitter igjen med en ring. Hekl deretter 12 staver rundt denne ringen. Fest siste masken i den første på runden. I neste runde hekler du to fastmasker i den første masken, deretter en fastmaske i den neste, så to etc hele veien rundt. Klipp av tråden, og fest den. Lag to like.

Resten av øyet (lilla garn): For å lage den bakre delen av øyet, starter du på samme måte som da du lagde pupillene. I runde nr. 3 hekler du staver istedenfor fastmasker.  I runde nr. 4 hekler du to fastmasker i den første masken, deretter en fastmaske i den neste, så to osv. hele runden. Klipp av tråden og fest. Lag to like. Sy fast pupillene på øynene med en stoppenål.


Nebbet

Hekl 5 luftmasker. Fest den siste masken i den første, så du sitter igjen med en ring. Hekl deretter 12 staver i denne ringen. Hekl 2 luftmasker i runde nr. 3, og deretter en stav i hver maske hele veien rundt. Klipp av tråden og sy nebbet fast på uglen. Ta-daa!


Ønsker deg en kjempefin uke!