Krans av husholdningsegg

Denne kransen er laget av husholdningsegg! Den er rask å lage og du trenger ikke mye utstyr.

Du trenger:

- eggpumpe
- husholdningsegg
- maling (til å male eggene) evt spesialmaling kjøpt på hobbybutikk for å få samme effekten som
  eggene på bildet
- ståltråd
- silkebånd til sløyfe
 
Rens eggene med eggpumpen (dette får du kjøpt på hobbybutikker, og kanskje på Nille eller EuroPris?).  Kok gjerne eggene litt etterpå så du er sikker på å bli kvitt eggrestene. Legg eggene til tørk.
 
Mal eggene med maling. Ta gjerne ungene med på denne delen dersom de er store nok til det! Garantert en suksess! (husk at du får kjøpt "eggholder" på hobbybutikker som holder eggene så det blir enklere for barna å male. En annen mulighet er å feste en piperenser i hullet i egget, slik at du slipper å holde i selve egget).
 
For å få marmoreringeffekten som eggene på bildet må du kjøpe spesialmaling på hobbybutikken (denne er fra Panduro, spesiell til å dekorer egg). Det følger med beskrivelse i pakken om hvordan du skal gå fram (du må bruke plastikkhansker som følger med, og skal smøre inn eggene med malingen (!), grisete, men raskt og enkelt, samtidig som resultatet blir veldig bra!). Synes å huske at det var både rosa, grønn og blå med i pakken. Legg eggene til tørk.
 
Når eggene har tørket, finner du frem ståltråden for å trekkke den gjennom alle eggene. Vær forsiktig så ikke eggene knuser. Når du har tredd på alle eggene fester du ståltråden sammen så det blir en ring. Fest silkebåndet over enden, og lag en sløyfe (på denne måten får du dekket ståltråden). For å lage et oppheng kan du bruke litt sytråd eller litt fiskesnøre. Lykke til! ♥