Patchwork egg - uten symaskin!

Hei! Her kommer det eeeendelig noen ord fra meg (har blitt lenge siden sist...). Det går litt i ett om dagen! Her kommer en trinn for trinn forklaring på hvordan du lager disse lekre påskeeggene! ♥ (de er laget av isoporegg som er dekket med stoff, så du trenger IKKE å sy!)

Du trenger:

- isoporegg
- litt stoffrester
- litt tynt silkebånd
- knappenåler og perler
- blomsterkniv
- tynn heklenål (evt sprettekniv)

Tegn opp mønsteret du ønsker på isoporegget med en kulepenn. (Synes du det er vanskelig å tegne rette linjer kan du gjerne bruke en plastikkstrikk som du fester rundt egget, tegner opp etter, flytter og gjentar prosessen). Når du er fornøyd med mønsteret ditt, skjærer du langs strekene med en blomsterkniv (litt inn i egget, ca 2 mm).

Finn fram stoffrestene. Klipp ut stoffbiter som er like store som de ulike feltene på egget. Plasser en stoffbit over et felt. Bruk heklenålen til å "stappe" endene ned i sprekkene/endene av feltet. Er det overflødig stoff, klipper du dette bort underveis. Det er viktig at alt stoffet "forsvinner" inn i feltene, slik at det ikke blir noe som står opp. Gjenta samme prosedyren til hele egget er dekket med stoff.

Plasser en perle i enden av noen knappenåler. Nå skal du dekke sprekkene med silkebånd. I hvert "kryss", dvs der hvor sprekkene møter hverandre, fester du silkebåndet med en knappenål. På denne måten kan du forandre retningen på silkebåndet samtidig som det blir pent. Fortsett til alle sprekkene er dekket. Fest tilslutt et silkebånd til å henge opp egget med (dette kan du også feste med knappenåler). Ta-daa! ♥

Du kan gjerne lage flere egg og henge de opp i noen grener (eller du kan legge dem i en liten bolle el). Disse eggene lagde jeg for ett år siden. Skulle jeg ha laget dem nå, hadde jeg antakelig valgt litt andre farger. Men dette er helt opp til hva som passer ditt interiør og din smak! Lykke til!