Sy lekkert forkle {trinn for trinn forklaring}

En stund før jul lagde jeg dette søte forkleet! ♥ Jeg liker veldig godt den hjerte-formede overdelen!! Siden jeg er glad i rosa, ble fargevalget enkelt! Klikk deg videre for å lese hvordan du kan lage dette selv. Det kommer forklaring på hvordan jeg lagde grytevottene også etterhvert! :0)Jeg sydde forkleet i to deler (overdelen og underdelen, som jeg deretter sydde sammen)

Du trenger:
- to forskjellige stoff (jeg brukte et lyse rosa bomullsstoff, og et prikkete litt tynnere stoff)
- vanlig sytråd
- elastisk undertråd

Klipp ut av rosa bomullsstoff: 
- to like hjerteformede overdeler (ikke spissen/bunnen, her klipper du rett isteden) ca 34 cm x 34 cm
- en underdel (halv sirkel) ca 60 cm bred x 42 cm høy)

Klipp ut i annet stoff (jeg brukte et prikkete, tynt stoff)
- Rektangel A (180 cm x 10 cm, dette er båndet som skal gå langs den hjerteformede delen av forkleet)
- Rektangel B (210 cm x 20 cm, dette er båndet som skal gå langs midjen)
- Rektangel C (200 cm x 26 cm, dette er båndet som skal gå langs den underste delen av forkleet)
- Rektangel D (44 cm x 12 cm, dette er båndet som skal gå rundt halsen)


Slik gjør du: 

Siks rundt alle delene.

Brett rekangel A (dette er båndet som skal sitte langs den hjerteformede delen av forkleet) på langs (med retten ut), og sy sammen.

Brett rektangel B, C og D med vrangen ut, og sy sammen. Vreng rektanglene, brett inn endekantene, og sy en rett søm i alle endene.

Skift til elastisk undertråd og sy en rett søm langs den ene langsiden av rektangel C (husk lang stinglengde). På denne maten rynker stoffet seg, og det blir mye lettere å fordele stoffet langs den nedre kanten av forkleet (og oppnå den rynkede effekten). :0) Gjør det samme med rektangel A (sy en søm med elastisk undertråd over den sømmen som du allerede har sydd).

...

Nå skal du sy den øverste delen av forkleet. Plasser det ene rosa stoffhjertet foran deg med rettsiden mot deg. Plasser det "rynkede beltet" (rektangel A) langs hele den hjerteformede delen av stoffet (unntatt den rette, nedre kanten). Du skal legge beltet slik at sømmen du allerede har sydd blir stikkende utenfor hjertet, og den brettede kanten blir "inni" hjertet (sånn at når du etterpå syr på det andre hjertet blir denne kanten liggende inne i hjertet, og du kan tilslutt vrenge hjertet, og kanten blir pen uten synlige sømmer på retten). Fest med nåler, og sy en rett søm.

Plasser deretter det andre hjertet over stoffet, med retten inn. Nå ligger "det rynkede beltet" inne i hjertet. Fest sammen med nåler langs hele den hjerteformede delen. Du skal nå sy en rett søm. Husk at sømmen bør være litt innenfor den forrige (slik at den forrige sømmen ikke vil synes når du vrenger stoffet). Etter at du har sydd sømmen, vrenger du stoffet. Fest sammen med nåler langs den nedre kanten, sy en rett søm. Du er nå ferdig med den øverste delen av forkleet! :0)

Fordel rektangel C langs den nedre kanten av forkleet (langs hele den runde delen, ikke den øverste, rette delen for denne delen skal syes sammen med hjerte-overdelen til slutt). Plasser stoffet over det rosa stoffet, slik at den rynkede kanten blir liggende øverst. Fest med knappenåler. Sy en rett søm over den sømmen du allerede har sydd på rektangel C.

Du skal nå sy sammen overdelen og underdelen av forkleet. Plasser den rette kanten av halvsirkelen kant i kant med den rette, nederste delen av  den hjerteformede overdelen. Halvsirkelen er litt bredere enn overdelen, så lag et par legg på begge sider (dvs du lager bretter i halvsirkelen, slik at overdelen og underdelen blir like brede. På denne måten oppnår du et litt mer feminint preg på forkleet! :0)..). Sy flere rette sømmer fram og tilbake (du behøver ikke tenke på hvordan det blir seende ut, siden du skal sy over beltet som vil dekke disse sømmene etterpå.

Fest rektangel B langs midjen på forkleet. La den ene enden stikke 50 cm utenfor, og den andre det som blir til overs (på denne måten kan du knyte sløyfen på den ene siden av forkleet), eller fordel den jevnt utover dersom du vil knyte forkleet sammen bak. Sy en rett søm øverst, og en nederst på beltet (der hvor det ligger over forkleet).

Fest rektangel D på overdelen (ta på deg forkleet og prøv deg fram). Fest med knppenåler, og sy sømmene for hånd (husk å feste på baksiden av den rynkede kanten slik at det ikke blir synlig på forsiden).

Ta-daa! Da var du ferdig! Gratulerer med nytt forkle! ♥ (bare spør om du lurer på noe!)