Sy morsom barnelue {trinn for trinn forklaring}

Denne luen er en av favorittene til datteren min! ♥ Hun har mange ulike varianter, noen i en farge hele luen og noen i to farger (som luen til den lille sjarmøren på bildene). Luen er forholdsvis enkel å sy, så den passer også for deg som ikke har sydd noe særlig tidligere! Du kan bruke samme stoffet på hele luen, eller velge et annet stoff til duskene og den nedre kanten. Det er forresten min fantastiske tvillingsøster på bildet til høyre! ♥ (Du finner denne sammen med mange andre oppskrifter i syboken min). 
Du trenger
- Mykt metermål og linjal
- Mønsterpapir
- Fleece i en eller to farger (2 stoffdeler a 70 cm x 35 cm)
- Sytråd i samme farge som stoffet

Mål barnets hodeomkrets. Legg til 8 cm. Dette blir bredden på luen. Høyden skal være 22 cm. Har du målt omkretsen til 45 cm, tegner du opp et rektangel som måler 53 cm (45 + 8) x 22 cm på et mønsterpapir. Klipp ut mønsteret du har tegnet.

Slik klipper du stoffet
Legg mønsteret ditt over stoffet (A), og fest det med knappenåler. Legg stoffet slik at luen blir tøyelig i bredden og ikke i høyden. Klipp ut. Ønsker du en annen farge på den nedre kanten av luen, finner du fram dette stoffet (B). Legg det samme mønsteret på stoffet, og fest med knappenåler. Pass på at luen blir tøyelig i bredden og ikke i høyden. Klipp ut. Ønsker du kun én farge på luen dropper du denne delen. Du trenger i tillegg et stoff som måler 10 cm x ca. 60 cm. Det skal du klippe opp i strimler à 1,5 cm x ca. 10 cm. Har du valgt å sy luen av to ulike stoff, kan det være pent å klippe strimlene av stoff B for å ta opp igjen denne fargen.


Slik syr du
Har du valgt to ulike farger på luen, legger du stoffdelene (A og B) med retten mot hverandre. Fest med knappenåler langs den ene langsiden. Sy en rett søm der du har satt knappenåler. Husk å ta ut nålene underveis.

Brett stoffet på midten med retten inn. Fest knappenåler langs kortsiden. Sy en rett søm der du har satt knappenåler. Legg stoffet slik at sømmen blir liggende midt foran, fortsatt med retten inn.Fordel stoffstrimlene i to hauger over de to øvre hjørnene av luen.

Plasser stoffstrimlene inne i luen slik at en liten del av strimlene stikker ut. Gjør det samme i det andre hjørnet. Fest med knappenåler langs hele den øvre langsiden.Sy en rett søm der du har satt knappenålene, men vær forsiktig siden det er tykt. Bruker du vanlig nål, kan denne bli ødelagt. Bytt eventuelt til en kraftigere nål eller sy sømmen for hånd. Vreng luen slik at retten kommer ut. Fest sammen den nedre delen av luen med knappenåler. Du kan eventuelt hoppe over dette trinnet (og det neste) dersom du ønsker å kunne regulere høyden på luen. Sy en rett søm der du har satt knappenåler. Brett den nedre kanten inn i luen.Lykke til!